De Escape room

Een bekend uitje wat je met je familie, je vrienden, op een vrijgezellenfeest of met een bedrijfsuitje kan doen, is tegenwoordig de escape room. Een spel waarbij je moet ontsnappen uit een kamer of een ruimte. Maar wat is het nu eigenlijk en wat is er nu zo leuk aan om soms in het donker of soms met enge geluiden op de achtergrond en allerlei opdrachten te proberen om binnen een bepaalde tijd buiten te staan. Kan je het alleen spelen of is het juist met een groep handig?

Gezelligheid

Hoewel de omschrijving van sommige escape rooms die je leest een behoorlijk angstaanjagend karakter kunnen hebben, is het spel zelf toch gericht op een bepaalde gezelligheid. Met een groep krijg je opdrachten of problemen voorgeschoteld die je moet zien op te lossen om uiteindelijk te kunnen ontsnappen (escape) Deze opdrachten hebben vaak een hoog puzzelgehalte waardoor een bepaalde samenwerking noodzakelijk is om dit goed af te kunnen ronden. Discussies over de oplossing, het beargumenteren waarom je welke stap moet nemen zijn dan ook onderdelen die in dit spel vanzelf naar voren komen. Weet je de andere te overtuigen wat de beste oplossing is om op dat te doen? Ben je juist iemand die een ander volgt? Al deze aspecten komen door het spelelement aan bod.

Gamemaster

Je kan je natuurlijk afvragen wat er nu zo leuk is aan een spel waarbij je zaken moet oplossen en als je iets niet weet vast loopt en dan verder niets kan doen. Niets is minder waar. Een goede escape room heeft een gamemaster die in verbinding staat met degene die het spel spelen. Door aanwijzingen te geven en door te kijken of men in de juiste richting denkt en dit bij te sturen, is het een activiteit die steeds boeiender wordt om te doen. Binnen sommige bedrijven wordt is een escape room een onderdeel van de recruitment.

Dus wil je ontsnappen aan een gewone activiteit? Boek een escape room!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *