Een onvergetelijke dag vastleggen? Live painting!

 

Hoe leg je een dag vast die je nooit meer wil vergeten? Bijvoorbeeld een huwelijk, verjaardagsfeest of familiedag? Natuurlijk kunnen er foto’s gemaakt worden, maar dat zijn vaak vluchtige interpretaties en leggen niet de sfeer vast van de hele dag. Een uniek cadeau om te geven aan het einde van zo’n bijzondere dag is een schilderij. En niet zomaar één, maar een schilderij van de dag! Deze ‘live paint‘-trend wordt steeds groter, en met reden. Steeds meer mensen hechten meer waarde aan ervaringen dan aan spullen en willen graag herinnerd worden aan de mooiste dagen van hun leven. Maar hoe gaat het maken van zo’n live painting precies in zijn werk?

Een live painter tijdens het feest

De eerste stap is het uitzoeken van een artiest die bij jouw wensen past. Denk goed na over het eindresultaat: waar komt het schilderij te hangen? Is het een cadeau voor iemand die helemaal gek is op aquarel of past pastelkrijt toch beter in het huis? Op die manier krijg je aan het einde van de dag een schilderij dat op een mooie plaats in huis kan prijken en niet uit de toon valt. Een goede live painter zal je helpen met deze vragen en deskundig advies bieden over de grootte en de materialen van het schilderij. Ook de setting is belangrijk om te bespreken. Betreft het bijvoorbeeld een bruidspaar dat op de voorgrond afgebeeld wil worden? Of misschien wordt er wel een bijzondere familiedag geschilderd die plaatsvindt op een unieke locatie, die zo compleet mogelijk in beeld gebracht moet worden.

Een live painting – een cadeau voor iedereen!

Het inhuren van een schilder voor een hele dag kan klinken als een prijzige grap. Dat kan enorm meevallen: de meeste schilders bieden hun diensten aan vanaf circa 350 euro. Een tip is om de feestgangers te vragen om een bijdrage voor het schilderij als cadeau te geven. Zo wordt een live painting een cadeau voor iedereen!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *