Takkenwerk

Als je denkt aan takkenwerk, denk je vast niet direct aan een mooi, weelderig bloemstuk. Dat zou je eigenlijk eens moeten doen, want hoe vaak zijn er geen takken verwerkt in een bloemstuk? In bijna iedere bos zit wel iets van een tak verwerkt, soms zijn ze zelfs roze geschilderd zodat ze mooi bij het boeket passen. Takken zijn immers een goedkope vulling voor een bloemwerk, maar je kunt er ook echt hele kunstwerken van maken.

Takkenwerk als versiering

Takkenwerken gaan langer mee dan een gemiddeld bloemstuk, én ze hebben geen tot nauwelijks verzorging nodig. Als je het dus te prijzig vindt om een bos bloemen aan je vrouw te geven, dan is een takkenwerk wellicht ook een mooie optie. Maar takkenwerken hoeven er niet uit te zien als een dood bosje bloemen, door de takken met de juiste materialen te combineren, kun je de meest prachtige kunstwerken maken. Je kunt ze zelfs zo (laten) maken dat je ze ergens op kunt hangen.

Verrassende opties

Ga je binnenkort trouwen en houd je niet zo van al dat standaard gedoe? Denk bijvoorbeeld aan een bosje rozen in je handen, corsages bij de bruidegom en je gasten en dan ook nog van die suffe bloemstukjes op de tafels tijdens het diner. Denk eens aan takkenwerk! Dat is weer eens wat anders dan anders, en het hoeft echt niet saai te zijn. Je kunt er ook gewoon een fleurig geheel van maken, het hoeft echt niet direct suf en saai te zijn. Van takkenwerk kun je zelfs een boog laten maken waaronder je dan kunt trouwen, dát is nog eens een origineel bruidsboeket, één waar je onder kunt staan! (En je bent hem niet de helft van de tijd kwijt.)

Bloemisten

Niet iedere bloemist is thuis in takkenwerk, maar op internet zijn genoeg bloemisten te vinden die dat wél zijn. Zoek dus voor inspiratie gerust eens op internet en verras je gasten bij je thuis, op kantoor of op je bruiloft, eens met een origineel takkenwerk.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.