Vind rust en balans met een meditatie cursus

Leef jij een druk leven en ervaar je veel stress? Niets helpt om je hoofd leeg te maken en om volledig tot rust te komen? Meditatie kan jou uitkomst bieden. Wellicht denk je bij mediteren gelijk aan neuriënde hippies omringd door wierrook-wolken. Newsflash! Mediteren is geschikt voor iedereen. Het is simpel en goed voor je. Weet je niet waar je moet beginnen? Een meditatie cursus is wat jij nodig hebt! In deze blog lees je waarom jij een meditatie cursus zou moeten overwegen.

Wat is mediteren nou precies?

Als je nog nooit hebt gemediteerd, dan klinkt het idee van mediteren wellicht een beetje zweverig. Een tijdje stil zitten met je ogen dicht om je beter te voelen? Dat klinkt too good to be true. Mediteren gaat om het hier en het nu. Door middel van gereguleerde ademhalingen, focus je je volledig op je gedachten. Uiteraard zijn er verschillende manieren om te mediteren, maar alle methodes hebben hetzelfde doel: je geest kalmeren.

De voordelen van meditatie

Het is wetenschappelijk bewezen dat meditatie een positieve impact kan hebben op je leven. De lijst aan positieve effecten van mediteren is gigantisch. Een aantal voorbeelden zijn:

1. Minder stress. Door geregeld te mediteren reageert je brein minder heftig op stress en kan je beter omgaan met stressvolle situatie.

2. Verbeterde concentratie. Mediteren betekent eigenlijk concentreren. Concentreren op wat er gebeurt in je gedachten. Wanneer je een meditatiecursus hebt gevolgd, zul je al gauw merken dat je je ook op andere gebieden beter kan concentreren.

3. Betere nachtrust. Lig je ‘s nachts vaak te piekeren? Via meditatie leer je de fluctuaties in je geest te controleren. Zo heb je minder last van slapeloosheid en ga je energieker het leven door.

4. Verhoogde dichtheid van grijze masse. Grijze wattes? Om het even simpel uit te leggen: de wetenschap heeft aangetoond dat meditatie de conditie van je brein beïnvloedt. Het remt dus de veroudering van je brein af!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.